Wat is het verschil tussen een professioneel signage beeldscherm en een ‘normaal’ scherm?

Professioneel signage display VS. een’normaal’ scherm

Wij krijgen vaak de vraag waarom wij professionele signage schermen adviseren aan onze klanten. Het verschil tussen een normale TV en een professionele signage scherm is aanzienlijk, zowel in kwaliteit als in gebruik. Naast het feit dat professionele displays betere garanties aanbieden, kennen deze schermen kwalitatief ook een hoop voordelen. Wat zijn deze verschillen? Wij zetten ze op een rijtje:

  •  betere helderheid; 
  •  ontworpen om 16 tot 24 uur operationeel te zijn;
  •  portrait en landscape mogelijk;
  •  op afstand te besturen;
  •  langere garanties. 

Wij hebben 2 verschillende schermen getest, namelijk een ‘normaal’ LG scherm en een professioneel Philips scherm. Op papier zijn de verschillen als volgt:


LG scherm

Professioneel scherm: nee
cd/m2: 300
Contrast ratio: 1200:1
garantie: 2 jaar

Philips scherm

Professioneel scherm: ja
cd/m2: 350
Contrast ratio: 3000:1
garantie: 3 jaar

 


Wat is het verschil nou echt?

Om het verschil daadwerkelijk duidelijk te krijgen, is er maar één manier: vergelijken! Dit hebben wij gedaan en zijn tot het volgende gekomen:

Helaas zijn de verschillen op de foto minder zichtbaar dan in het echt. Buiten het feit dat dit 2 prachtige schermen zijn, is er duidelijk verschil aanwezig. Verschil in kleur bijvoorbeeld. De achtergrond van deze presentatie loopt af van blauw naar lichtblauw, het LG scherm geeft het lichtblauw weer als wit en het Philips scherm duidelijk als lichtblauw. Daarnaast is de helderheid van het Philips scherm beter, dit verschil is overigens niet heel erg groot (50 cd/m2). Om cd/m2 toe te lichten: 1 cd/m2 staat gelijk aan de helderheid van 1 kaarslicht. 

Naast het verschil in kleur, is er ook duidelijk verschil in de scherpte van het beeld. Zie hieronder:

 

 

 

Links zie je het LG scherm en rechts het Philips scherm. Het verschil hiertussen is aanwezig, rechts is alles helder en oogt het rustig doordat de foto zijn kwaliteit behoudt en links is de foto veel te scherp en oogt druk. 

Wij adviseren dan ook de professionele displays aan te schaffen wanneer je kiest om aan de slag te gaan met narrowcasting. Nog een keer de voordelen op een rijtje:

  •  hogere helderheid;
  •  ontworpen om langer operationeel te zijn;
  •  portrait en landscape mogelijk;
  •  op afstand bestuurbaar;
  •  één jaar langer garantie.

Wij hebben in deze vergelijking een Philips professioneel display getest en LG business line. Deze schermen liggen op prijs het dichtst bij elkaar. Verschil in kwaliteit kan nog aanzienlijk toenemen wanneer er gekozen wordt voor bijvoorbeeld andere lijn van Philips waar het aantal cd/m2 wel op kan lopen tot 3000! Naast het aantal cd/m2 zijn er nog meerdere factoren die de kwaliteit van het beeld bepalen. 

Mocht je meer informatie willen ontvangen over de displays die wij voor jou kunnen leveren, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Leave A Comment