Overzicht via
een digitaal
aanwezigheidsbord

Inzichtelijk maken voor medewerkers
wie er aanwezig of afwezig is

Contact ons

Snel en eenvoudig zien wie er aanwezig is door een digitaal aanwezigheidsbord

Loop je tegen het probleem aan dat je niet weet welke collega aanwezig is op kantoor of andere locatie. Een digitale aanwezigheidslijst kan hierbij helpen. Dit is een interactieve display die realtime informatie weergeeft over de aanwezigheid van mensen op een bepaalde locatie, zoals een kantoor, vergaderruimte of school. Het bord toont wie aanwezig is of wie afwezig is. Het stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk te zien wie beschikbaar is. De aanwezigheidslijst is eenvoudig aan te sturen via een portaal waarop medewerkers met één klik op de knop af- en aanwezig gemeld kunnen worden.

Managementtool in onze module

De aanwezigheidsmodule bestaat uit een simpele managementtool waarop medewerkers en gasten toegevoegd kunnen worden. Daarnaast kan in de ‘achterkant’ de aanwezigheid van personeel worden ingezien en exporteert worden.

Digitale aanwezigheidslijst

Aanwezigheidsstatussen toevoegen of aanpassen in de module

Aanwezig (groen)

Iemand is aanwezig in het pand

Tijdelijk afwezig (oranje)

Iemand is tijdelijke afwezig maar komt terug naar kantoor. Denk aan pauzes of andere activiteiten kort buiten de deur.

Afwezig (rood)

Iemand is afwezig. Deze persoon is vandaag niet op kantoor of is naar huis.

Bekijk onze instructievideo voor het inzetten van het aanwezigheidsbord

Aanwezigheidsbord met foto's

Digitale aanwezigheidslijst ook mogelijk met foto’s

Naast alleen de naam tonen in de lijst is het ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen. Dit kan handig zijn wanneer er binnen jouw organisatie meerdere afdelingen zijn en niet iedereen elkaar kent, maar wel nodig hebben voor bijvoorbeeld vergaderingen. Ons digitaal aanwezigheidsbord biedt deze mogelijkheid en is eenvoudig in te stellen via de module. In de aanwezigheidsmodule worden alle gegevens ingevuld inclusief afbeelding en zal automatisch in het bord worden geladen. De aanwezigheidstemplate kan zo aangepast worden dat het conform de huisstijl wordt opgeleverd. Meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Een greep uit mogelijkheden hoe je het aanwezigheidsbord kan gebruiken

Touchscreen

Naast het aanwezigheidsportaal is het ook mogelijk om personeel zelf te laten aan- of afmelden middels een touchscreen. Dit touchscreen (PPDS) kan bij de entree gepositioneerd worden waarop medewerkers bij binnenkomst of wanneer zij het pand verlaten zichzelf op aan- of afwezig zetten.

Smartphone

Werken er veel mensen vanuit huis? Dan is het handig dat de medewerkers dit ook kunnen aangeven op het aanwezigheidsbord. Onze tool is benaderbaar via een mobiele telefoon waarmee de medewerkers die thuis werken hun aanwezigheidsstatus kunnen aanpassen, maar ook kunnen inzien van andere collega’s.

Maatwerk

Standaard hebben we binnen het digitale aanwezigheidsbord een aantal categorieën klaargezet. Dit zijn de meest voorkomende categorieën zoals de bedrijfsnaam en bezoekers. Naast de standaard templates kunnen we ook maatwerk leveren zoals het ontwerp aanpassen conform de huisstijl en functies toevoegen en/of weglaten.

Hoe DPM Signage je verder kan helpen met het digitale aanwezigheidsbord

Ons digitaal aanwezigheidsbord kan gecombineerd worden met onze narrowcasting software. Door onze ruime kennis in digital signage bieden wij een oplossing met de juiste software tools in combinatie met de juiste hardware. Daarnaast blijven wij onze digitale aanwezigheidslijst door ontwikkelen met nieuwe functies, stijlen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid het digitale aanwezigheidsbord in jouw huisstijl op te leveren. Het aanwezigheidsbord is ontwikkeld voor:

Kantoren

Een digitaal aanwezigheidsbord op kantoor biedt talloze voordelen. Het verhoogt de efficiëntie door real-time inzicht te bieden in wie aanwezig is. Wat handig is voor bijvoorbeeld vergaderingen en het plannen van taken. Het bevordert ook transparantie en communicatie, waardoor teamleden elkaar gemakkelijker kunnen vinden en weten wie beschikbaar is voor overleg.

Onderwijsinstellingen

Een aanwezigheidslijst in het onderwijs heeft als voordeel dat het de registratie van de aanwezigheid efficiënter en nauwkeuriger maakt waardoor docenten en administratief personeel kostbare tijd besparen. Daarnaast is het mogelijk om snel toegang te krijgen tot de juiste gegevens, waardoor snel en eenvoudig gecommuniceerd kan worden.

Overheidsinstanties

Een aanwezigheidsbord kan ingezet worden om informatie te geven wie er aanwezig is in het gebouw. Daarnaast is het eenvoudiger om met collega’s een afspraak in te plannen, omdat te zien is wie er is, waardoor het de communicatie verbetert. Kortom, het digitaliseren van aanwezigheidsinformatie bevordert niet alleen de interne processen, maar verhoogt ook de algehele effectiviteit van overheidsinstanties.

Productiebedrijven

Medewerkers kunnen zich eenvoudig aanwezig/ afwezig melden en wordt real-time weergegeven op de schermen. Managers of coördinerend personeel heeft snel inzichtelijk wie beschikbaar is en kan het plannen van taken hierop baseren, maar kunnen ook snel reageren op personeelsbehoeften. Ook kan het helpen bij noodgevallen door snel te weten wie er in het gebouw aanwezig is.
Touchscreen aanwezigheidsbord

Wat doet DPM Signage nog meer?

Software

Wij bieden onze eigen software die zorgt voor een gebruiksvriendelijke en professionele narrowcasting presentatie. De software is webbased, is visueel en geavanceerd ingesteld zodat geen technische of grafische kennis nodig is. De mogelijkheid is er om van 1 tot +100 beeldschermen aan te sturen en er is keuze uit 500+ generieke templates.

Hardware, montage en installatie

Naast dat we onze eigen software leveren, zorgen we voor het hele plaatje. Dit doen we door ook hardware aan te bieden met de mogelijkheid dat wij de installatie en montage op locatie uitvoeren. Wij maken gebruik van professionele en kwalitatief hoogwaardige beeldschermen van bekende partners.

Content

Met de 500+ generieke templates heb je de mogelijkheid om je eigen content te maken, maar ons team staat ook voor jou klaar om content te ontwerpen en ontwikkelen in jouw stijl. Zo wordt de boodschap naar een hoger niveau getild en goed overgebracht en gedeeld op de beeldschermen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?