Narrowcasting
voor in het
onderwijs

Effectief communiceren met
studenten en docenten

14 dagen gratis testen

De communicatie binnen jouw onderwijsinstelling digitaliseren en optimaliseren

Veel scholen hebben ervoor gekozen om het smartphone verbod in te voeren. Veel onderwijsinstellingen zijn hierdoor op zoek naar een manier om te communiceren met leerlingen.

Narrowcasting in het onderwijs kan de oplossing bieden. Door beeldschermen op strategische plekken binnen een organisatie te plaatsen, kan er op een eenvoudige en effectieve wijze gecommuniceerd worden met bezoekers, leerlingen en personeel! Daarnaast zijn alle schermen vanuit één cms online te benaderen.

Onderwijs integraties

DPM Signage biedt voor deze scholen een oplossing middels een koppeling met o.a. Zermelo of WebUntis. Dit zorgt ervoor dat alle roosterwijzigingen, absentie van docenten en mededelingen automatisch worden weergegeven op de informatieschermen. Onze narrowcasting oplossing is geschikt voor basisscholen, VO Scholen, MBO scholen en Universiteiten.

Onderwijs narrowcasting scherm

Verbeter de communicatie en betrokkenheid met narrowcasting op jouw MBO School

In de dynamische omgeving van een MBO-school speelt effectieve communicatie een cruciale rol in het succes van zowel studenten als docenten. Narrowcasting is een innovatieve oplossing die scholen helpt om gerichte informatie op een visueel aantrekkelijke manier te verspreiden. Hierdoor worden belangrijke berichten niet alleen beter gezien, maar ook beter onthouden.

Directe en doelgerichte informatieoverdracht
Met narrowcasting kunt u specifieke informatie delen met de juiste doelgroep op het juiste moment. Of het nu gaat om roosterwijzigingen, evenementen of belangrijke mededelingen, narrowcasting maakt het mogelijk om deze informatie snel en efficiënt te verspreiden onder studenten en personeel. Dit vermindert verwarring en zorgt ervoor dat iedereen goed geïnformeerd is.

Versterking van de schoolgemeenschap
Narrowcasting kan ook worden ingezet om de schoolgemeenschap te versterken. Door het delen van successen van studenten, aankondigingen van aankomende evenementen en andere schoolgerelateerde prestaties, voelt iedereen zich meer betrokken en gewaardeerd. Dit bevordert een positieve schoolcultuur en draagt bij aan een omgeving waarin studenten en personeel kunnen floreren.

Flexibiliteit en duurzaamheid
In tegenstelling tot traditionele communicatiemethoden biedt narrowcasting flexibiliteit en duurzaamheid. Informatie kan worden bijgewerkt en aangepast met minimale inspanning en kosten, wat het een milieuvriendelijke optie maakt die past bij het moderne onderwijs.

Educatieve ondersteuning
Narrowcasting kan ook educatief worden ingezet. Door educatieve content te tonen zoals instructievideo’s, infographics of herinneringen aan deadlines, ondersteunt het systeem het leerproces van de studenten. Dit maakt leren interactiever en toegankelijker.

Inzetten op narrowcasting binnen uw MBO-school betekent investeren in een technologie die niet alleen de communicatie verbetert, maar ook de betrokkenheid en onderwijskwaliteit naar een hoger niveau tilt. Ontdek hoe narrowcasting uw school kan transformeren en bijdragen aan een toekomstbestendige onderwijsomgeving.

Ontdek de kracht van narrowcasting voor jouw basisschool

In een tijdperk waarin technologie een steeds grotere rol speelt in het onderwijs, biedt narrowcasting basisscholen een unieke kans om de communicatie en interactie binnen de schoolgemeenschap te verbeteren. Door de inzet van narrowcasting kunnen basisscholen informatie op een efficiënte en boeiende manier delen, wat bijdraagt aan een stimulerende leeromgeving voor jonge leerlingen.

Effectieve communicatie met leerlingen en ouders
Narrowcasting stelt basisscholen in staat om belangrijke informatie snel en duidelijk te communiceren naar zowel leerlingen als ouders. Van dagelijkse mededelingen en roosterwijzigingen tot speciale evenementen en noodmeldingen, narrowcasting zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid op school, maar bevordert ook de betrokkenheid van ouders bij de schoolactiviteiten.

Visuele stimulatie en leren
Jonge kinderen zijn visueel ingesteld en leren het best wanneer lesmateriaal op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd. Narrowcasting kan dynamische content zoals video’s, foto’s en interactieve media integreren, wat helpt om de aandacht van de kinderen te vangen en hun interesse in het leren te vergroten.

Bevordering van schoolcultuur en gemeenschapsgevoel
Door successen en prestaties van leerlingen te tonen via narrowcasting, voelen kinderen zich erkend en gemotiveerd. Dit versterkt de schoolcultuur en creëert een gevoel van trots en gemeenschap onder de leerlingen en het personeel. Bovendien biedt het een platform voor het delen van educatieve projecten en schooluitstapjes, wat de betrokkenheid en het enthousiasme van de leerlingen verhoogt.

Duurzaamheid en kostenbesparing
In vergelijking met traditionele papieren communicatiemethoden is narrowcasting een duurzame keuze die helpt om de papierconsumptie te verminderen en de ecologische voetafdruk van de school te verkleinen. Bovendien zijn de informatie-updates via narrowcasting kostenefficiënt, omdat ze snel en gemakkelijk kunnen worden aangepast zonder extra materiaalkosten.

Ondersteuning van diversiteit en inclusie
Met narrowcasting kunnen scholen ook rekening houden met de diversiteit van hun leerlingenpopulatie. Informatie kan in meerdere talen worden weergegeven, waardoor scholen inclusiever worden voor leerlingen en ouders die niet de voertaal als moedertaal hebben.

Door de implementatie van narrowcasting in uw basisschool investeert u in een toekomstgerichte technologie die niet alleen de communicatie verbetert, maar ook een positieve invloed heeft op het onderwijs en de ontwikkeling van de leerlingen. Ontdek hoe narrowcasting uw school kan transformeren en een levendige, inclusieve en veilige leeromgeving kan creëren.

Versterk communicatie met narrowcasting voor universiteiten

Narrowcasting is een krachtig communicatiemiddel dat universiteiten helpt om efficiënt en effectief met hun studenten, docenten en bezoekers te communiceren. In de complexe en veelzijdige universitaire omgeving, waar informatie snel en accuraat moet worden gedeeld, biedt narrowcasting een reeks voordelen die de campuservaring verbeteren en de operationele efficiëntie verhogen.

Geoptimaliseerde informatieverspreiding
Narrowcasting stelt universiteiten in staat om gerichte informatie te leveren aan specifieke groepen binnen de universitaire gemeenschap. Van lesroosterwijzigingen en deadlineherinneringen tot noodmeldingen en evenementupdates, narrowcasting zorgt ervoor dat relevante informatie zijn doelgroep effectief bereikt. Dit verhoogt niet alleen de bewustwording, maar zorgt ook voor een veiligere en meer georganiseerde campusomgeving.

Verhoging van studentenbetrokkenheid
Met narrowcasting kunnen universiteiten interactieve en aantrekkelijke content creëren die studenten aanspreekt. Door het tonen van dynamische inhoud zoals video’s, academische resultaten, en evenementenhighlights, kunnen universiteiten een levendige gemeenschap cultiveren waar studenten zich actief betrokken en gewaardeerd voelen.

Bevordering van academische en administratieve efficiëntie
Narrowcasting biedt een platform voor het delen van belangrijke academische en administratieve informatie, wat resulteert in betere prestaties en minder miscommunicatie. Het kan gebruikt worden voor het aankondigen van gastlezingen, academische seminars, en registratieperioden, wat helpt om deadlines te bewaken en de participatie te verhogen.

Ondersteuning van duurzaamheid en innovatie
Universiteiten staan vaak voorop in onderzoek naar en implementatie van duurzame technologieën. Narrowcasting vervangt papieren communicatie door digitale alternatieven, wat bijdraagt aan een groenere campus. Bovendien onderstreept het gebruik van dergelijke moderne technologieën de toewijding van de universiteit aan innovatie.

Verbetering van de campuservaring
Narrowcasting kan de algemene ervaring op de campus verbeteren door actuele informatie te bieden over campusdiensten, zoals beschikbaarheid van studieruimtes, sportevenementen en eetgelegenheden. Dit maakt het leven op de campus niet alleen gemakkelijker, maar ook aangenamer voor iedereen die deel uitmaakt van de universitaire gemeenschap.

Investeren in narrowcasting is investeren in de toekomst van universitaire communicatie. Het stelt universiteiten in staat om een interactieve, betrokken en geïnformeerde academische gemeenschap te onderhouden, wat essentieel is voor zowel educatieve als operationele excellentie. Ontdek hoe narrowcasting uw universiteit kan helpen om een dynamische en verbonden leeromgeving te creëren.

Versterk de communicatie op uw VO-school met narrowcasting

In het snel veranderende landschap van het voortgezet onderwijs speelt technologie een steeds grotere rol in hoe effectief scholen communiceren met hun studenten en personeel. Narrowcasting is een essentiële tool die VO-scholen helpt om deze communicatie te optimaliseren, waardoor de betrokkenheid en educatieve ervaring van studenten worden verhoogd.

Gerichte en tijdige informatieverstrekking
Narrowcasting biedt VO-scholen de mogelijkheid om belangrijke informatie op een gerichte en tijdige wijze te communiceren. Of het nu gaat om roosterwijzigingen, urgent nieuws, of aanstaande evenementen, narrowcasting zorgt ervoor dat deze essentiële berichten snel de juiste doelgroep bereiken. Dit vermindert verwarring en verbetert de organisatie binnen de school.

Bevordering van studentenbetrokkenheid
Door gebruik te maken van visueel aantrekkelijke en interactieve displays kan narrowcasting de aandacht van studenten beter vasthouden. Dit is vooral effectief in het voortgezet onderwijs, waar studenten vaak worden blootgesteld aan een overvloed aan informatie. Narrowcasting kan helpen de informatie op een boeiende manier te presenteren, wat de betrokkenheid en het begrip van de studenten vergroot.

Ondersteuning van een positieve schoolcultuur
Narrowcasting kan een cruciale rol spelen in het vormgeven van de schoolcultuur. Het biedt een platform voor het delen van successen, zoals sportprestaties, artistieke prestaties, en academische excellentie, wat bijdraagt aan een gevoel van gemeenschap en trots onder studenten.

Efficiëntie in communicatie
Met narrowcasting kunnen VO-scholen hun papiergebruik aanzienlijk verminderen, wat niet alleen kosten bespaart, maar ook de ecologische voetafdruk van de school vermindert. Bovendien maakt de digitale aard van narrowcasting het eenvoudig om berichten bij te werken of te wijzigen, wat zorgt voor een flexibele en responsieve communicatiestrategie.

Versterking van veiligheidsprocedures
In noodsituaties kan narrowcasting dienen als een effectief communicatiemiddel om cruciale veiligheidsinstructies snel en duidelijk te verspreiden. Dit zorgt voor een veiligere omgeving voor zowel studenten als personeel.

Door narrowcasting te implementeren op uw VO-school, investeert u in een technologie die niet alleen de communicatie verbetert, maar ook de educatieve ervaring en schoolcultuur verrijkt. Het is een investering in de toekomst van uw studenten en personeel, waarmee u een dynamische, interactieve en veilige leeromgeving creëert.

Communiceer met studenten

Communiceren met leerlingen kan erg lastig zijn. Het is daarom van belang om content zo relevant en interessant mogelijk te houden. Denk dan aan:

 • Informeren van roosterwijzigingen
 • Communiceren van mededelingen
 • Bewegwijzering tonen
 • Regionaal en lokaal nieuws delen
 • Weersverwachting tonen
 • Actuele verkeersinformatie delen (files, bus- en treinvertrektijden)

Communiceer met docenten

Content voor docenten zal ongetwijfeld anders zijn dan voor leerlingen. Via de software kan dit apart worden aangestuurd. Een paar mogelijkheden:

 • Aanwezigheidsbord tonen
 • Absentielijst weergeven
 • Communiceren van mededelingen
 • Overzicht van de weekplanning
 • Verjaardagen
 • Actuele verkeersinformatie delen (files, bus- en treinvertrektijden)
Narrowcasting in het onderwijs

Wat DPM Signage voor jou kan betekenen?

DPM Signage is totaalleverancier van narrowcasting voor in het onderwijs. Zo verzorgen wij professionele hardware, met oog op energieverbruik, bieden wij een narrowcasting platform met diverse integraties, professionele content en helpen wij scholen met de installatie en montage hiervan.

Onze aanpak draagt bij het optimaliseren van de communicatie naar studenten, medewerkers en bezoekers. Middels een complete inventarisatie en gerichte overleggen, brengen wij de wensen en behoeftes in kaart. Op basis van jullie wensen en behoeftes, zet ons team in samenwerking met jullie, het juiste product klaar en verzekeren wij een duurzame, stabiele en passende narrowcasting oplossing.

Gratis E-book | Telefoonverbod op scholen

Meer weten over effectief communiceren met narrowcasting? Download dan ons gratis E-book.

Wij automatiseren & koppelen bestaande informatiestromen

WebUntis

Een koppeling met WebUntis biedt de mogelijkheid om realtime gegevens op te halen over de roosterwijzigingen, absentie van docenten en gebeurtenissen te delen. Door deze koppeling wordt alles automatisch op de schermen gepubliceerd.

Zermelo

Een koppeling met Zermelo biedt de mogelijkheid om realtime gegevens op te halen over de roosterwijzigingen, absentie van docenten en gebeurtenissen te delen. Door deze koppeling wordt alles automatisch op de schermen gepubliceerd.

Screensaver

Gebruik jij Digiborden in klaslokalen? Toon klas gebonden informatie op de beeldschermen wanneer deze niet in gebruik zijn. Denk aan aankomende evenementen, roosterwijzigingen of informatie over de volgende les.

Aanwezigheidsmodule

Snel en gemakkelijk zien wie er aanwezig is in het gebouw. Maak dan gebruik van onze module. Deze tool presenteert de aanwezigheid van jouw medewerkers. Om deze aanwezigheidsmodule optimaal te laten werken raden wij aan om gebruik te maken van een touchscreen.

Bewegwijzering

Opendag of ander event binnen jouw school? Zet narrowcasting in als dynamische bewegwijzering. Onze slimme templates wijzen alle bezoekers de juiste weg! De oplossing biedt de optie voor een geautomatiseerde bewegwijzering, gebaseerd op realtime-informatie, of voer eenvoudig handmatig bewegwijzering toe.

API koppelingen

Beschikt jouw onderwijsinstelling over systemen met een API en wil jij informatie uit andere systemen geautomatiseerd presenteren op informatieschermen? Wij koppelen bestaande systemen aan onze narrowcasting oplossing!

Zo kan jouw presentatie eruit zien

Benieuwd hoe jouw narrowcasting beeldschermen in het onderwijs eruit kunnen zien? Onze templates zorgen ervoor dat content op jouw narrowcasting beeldscherm altijd professioneel ogen. Al onze huisstijl templates en generieke narrowcasting templates zijn altijd geanimeerd en zorgt voor de nodige attentiewaarde!

Benieuwd naar een aantal voorbeelden ?

Een greep uit onze samenwerkingen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?