Door het telefoonverbod op scholen, narrowcasting als communicatiemiddel inzetten

In de afgelopen jaren is het gebruik van mobiele telefoons flink toegenomen. Dit zien de docenten, ouders, en ook de overheid. Het constant bezig zijn met mobiele telefoons in de klas zorgt voor afleiding en beïnvloed de prestaties. Als reactie hierop heeft de overheid maatregelen genomen om een landelijk verbod op mobiele telefoons in te gaan stellen vanaf 1 januari 2024. Hierdoor willen ze het gebruik van mobiele telefoons beperken tijdens lesuren.

Het telefoonverbod kent veel voordelen, maar ook nadelen. Een belangrijk nadeel is dat de scholen niet goed meer kunnen communiceren met de leerlingen, bijvoorbeeld over roosterwijzigingen. Hiervoor kan narrowcasting ingezet worden als innovatieve oplossing.

Narrowcasting als innovatieve oplossing

Narrowcasting is een communicatiemethode die gebruikt maakt van digitale schermen om gerichte boodschappen te delen met een specifieke doelgroep, in dit geval de leerlingen op school. Een aantal voorbeelden hoe narrowcasting ingezet kan worden zijn:

Aankondigingen of belangrijke mededelingen
Roosterwijzigingen (koppeling Zermelo of Untis)
Veiligheidsmededelingen
Educatieve content

Narrowcasting een effectief communicatiemiddel

Narrowcasting als alternatief biedt scholen de mogelijkheid om het telefoonverbod effectiever te handhaven, terwijl ze tegelijkertijd een nuttig communicatiekanaal bieden. Narrowcasting is niet alleen een vervanging voor de mobiele telefoons, maar eerder een aanvullende tool die de interactie tussen leerlingen, docenten en ouders kan verbeteren.

Mocht je in verder detail de mogelijkheden willen bespreken van narrowcasting, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op onze pagina voor Narrowcasting in het onderwijs vind je meer informatie over de inzet van narrowcasting.

Gratis E-book | Telefoonverbod op scholen

Meer uitleg over het telefoonverbod en inzet van narrowcasting? Download dan ons gratis E-book.

Comments are closed.