Narrowcasting is erg belangrijk in tijden van het coronavirus

Waarom is narrowcasting zo belangrijk in deze onzekere tijd?

Momenteel is het voor veel bedrijven en medewerkers een onzekere tijd door het coronavirus. Wie had dat vorige maand gedacht? Ik denk niemand. Veel mensen zitten nu (tijdelijk) zonder werk of werken thuis. Maar dit is niet voor iedereen.

Er zijn namelijk veel beroepsgroepen en mensen die juist wel moeten doorwerken in deze tijd, misschien wel meer dan ooit! Specifiek voor het coronavirus zijn er cruciale beroepsgroepen om de samenleving draaiende te houden tijdens de corona-uitbraak. Hieronder een lijst die de Rijksoverheid heeft gepubliceerd als cruciale beroepsgroepen:

 • Zorg, Jeugdhulp en (Maatschappelijke) Ondersteuning, inclusief productie en transport van medicijnen en medische hulpmiddelen.
 • Leraren en personeel benodigd op school, zoals voor afstandsonderwijs, opvang van kinderen en examens.
 • Openbaar vervoer.
 • Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.
 • Transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel, etcetera.
 • Vervoer van afval en vuilnis.
 • Kinderopvang.
 • Media en communicatie: ten behoeve van informatievoorziening aan de samenleving die van noodzaak is om op de hoogte te blijven van wat er speelt.
 • Continuïteit hulpverleningsdiensten (politie en defensie zijn reeds vitaal verklaard):
  • meldkamerprocessen
  • brandweerzorg
  • ambulancezorg
  • GHOR
  • crisisbeheersing van de veiligheidsregio’s
 • Noodzakelijke overheidsprocessen (Rijk, provincie en gemeente), bijvoorbeeld betalen uitkeringen en toeslagen, burgerzaken, consulaten en ambassades, justitiële inrichtingen en forensische klinieken.

Zoals je kan zien is dit een behoorlijke lijst. Maar waarom kan narrowcasting wat bijdragen in deze onzekere tijd?

Denk bijvoorbeeld aan:

1. De interne communicatie
De interne communicatie is nog nooit zo belangrijk geweest. Het is belangrijk dat alle medewerkers voorzien zijn van up-to-date informatie betreft het coronavirus.

2. De veiligheid en persoonlijke hygiënevoorschriften
De veiligheid en gezondheid van jouw medewerkers en/of bezoekers staat voorop. Omtrent de hygiënevoorschriften komen er steeds meer maatregelen bij. Denk hierbij aan het afstand houden van elkaar, wat nog wel eens veranderd qua afstand. Dit is eenvoudig aan te passen, waardoor iedereen op de hoogte is.

3. Nieuwsberichten
Narrowcasting biedt verschillende nieuws templates die zichzelf blijven verversen. Hierdoor is het nieuws altijd up-to-date en hoeven jouw medewerkers niets te missen.

4. Digitaal aanwezigheidsbord
Bij veel bedrijven wordt er momenteel in shifts gewerkt, zodat er niet teveel mensen op dezelfde tijd en plek zijn. Het is dan fijn om te weten wie er wel en niet aanwezig is. Dit kan makkelijk met een digitaal aanwezigheidsbord. Ook bestaat er een touchscreen, waarop men makkelijk zichzelf aan- en af kunnen melden. Super combinatie dat niet alleen nu interessant is, maar altijd handig is!

Plug-and-play

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat contact met anderen zoveel mogelijk beperkt dient te worden. Ook wij vinden dit heel belangrijk. Gelukkig kunnen wij het aanleveren van hardware en narrowcasting contactloos doen. Zo hebben wij een plug-and-play systeem, zodat er geen fysiek contact hoeft te zijn. Wij kunnen de software bij ons op kantoor installeren, zodat jij alleen de stekker in het stopcontact hoeft te doen en het werkt! Handig he!

Wij vinden een persoonlijk contact erg belangijk, maar onze gezondheid gaat ten allen tijden voor! Dus deze plug-and-play oplossing biedt de uitkomst!

Gratis template met praktische tips om besmetting te beperken

We hebben een animatie ontwikkeld in MP4 formaat met praktische tips betreft het Coronavirus. Deze stellen we gratis beschikbaar, voor iedereen!

Deze template (MP4) kun je gratis in hoge resolutie downloaden, klik hier.

Comments are closed.