Narrowcasting in de Retail.. Wat kan dat voor jouw onderneming opleveren?

Narrowcasting in de Retail.. Wat kan dat voor jouw onderneming opleveren?

Leuk dat je ons wekelijkse blog weer bekijkt! Vorige week ging het over de meerwaarde van digitale menuborden en deze week vertellen we wat meer over narrowcasting inzetten in de Retail.

Is het voor elke Retailer interessant?   
Alles staat of valt natuurlijk met iemand zijn of haar persoonlijke smaak. Wij vinden zelf dat het bij een hele grote groep Retailers een geschikte toevoeging kan zijn. Waarom? Omdat narrowcasting voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Denk hierbij aan het stimuleren van de omzet, door bijvoorbeeld acties te laten verschijnen op het beeldscherm. Hierdoor kun je ook cross- en upselling creëren. Bovendien verhoogd het ook de uitstraling en kan het een imago versterken.

Digital Pixel Marketing - Mascotte

 

Advertenties
Ook biedt narrowcasting de mogelijkheid om advertenties te plaatsen van andere bedrijven. Denk hierbij aan een modezaak die bijvoorbeeld een advertentie op het scherm voorbij laat komen van een schoenenwinkel in de buurt. Voor de echte commerciële mensen onder ons, die advertenties kunnen natuurlijk ook ‘verkocht’ worden, zodat je hier ook extra omzet uit haalt.

Beleving van jouw klanten       
Daarnaast is narrowcasting ook uitermate geschikt om beleving te creëren voor jouw klanten. Als we een modezaak weer even als voorbeeld neem, kan je door middel van narrowcasting bijvoorbeeld een modeshow laten afspelen. Dit is een extra toevoeging aan jouw onderneming, omdat je hierdoor jouw doelgroep ook aanspreekt. Tegelijkertijd werkt narrowcasting ook als informatievoorziening. Denk daarbij aan het tonen van de openingstijden, het weer en andere actualiteiten.

 

 

Wat is de juiste plaats voor narrowcasting?
Allereerst moet je bepalen wat het doel van narrowcasting is in jouw onderneming. Een beeldscherm kun je achter de kassa plaatsen, maar ook op een geschikte plaats in de winkel waar veel klanten komen. Daarnaast kan je een beeldscherm ook voor een etalageruit plaatsen, zodat voorbijgangers ook getriggerd worden om naar binnen te komen. Narrowcasting kan ook als kiosk(touchscreen) neergezet worden en hierop kunnen klanten bijvoorbeeld door de webshop en assortiment bladeren. Dat is ook een erg leuke tool!

Wij hopen jou weer goed te hebben geïnformeerd over Narrowcasting in de Retail. Vragen zijn altijd welkom!

Next week: Interne communicatie door middel van narrowcasting. Op welke manieren is dat effectief? Dat lees je volgende week in onze nieuwe blog.

 

 

Comments are closed.