Interne communicatie door middel van narrowcasting.. Wellicht interessant voor jouw organisatie!

 

Dit is hoe interne communicatie, via narrowcasting, interessant kan zijn voor uw organisatie

Deze week hebben wij onderzocht wat narrowcasting op gebied van interne communicatie kan bijdragen aan jouw organisatie.

Welke soorten interne communicatie zijn er?

Narrowcasting kan ingezet worden om de informatievoorziening voor jouw medewerkers te optimaliseren. Denk hierbij aan een beeldscherm met informatie bij de ingang, in de kantine, maar ook op een specifieke afdeling. Ook kun je hiermee bezoekers verwelkomen, met bijvoorbeeld informatie over de organisatie, bewegwijzering of het afspelen van een promotievideo.

Instructies

Door middel van deze beeldschermen, kun je weer allerlei verschillende doelen bereiken. Je kunt een beeldscherm inzetten om instructies op te weergeven, denk hierbij aan het instrueren van productiepersoneel. Daarnaast kun je hierop ook files en vertrektijden van de NS presenteren, want zo zijn jouw medewerkers altijd op de hoogte. Bovendien kun je belangrijke mededelingen op de beeldschermen voorbij laten komen, zoals bijvoorbeeld aangekondigd onderhoud aan het netwerk.

Omdat beeldschermcommunicatie een hoge attentiewaarde kent is het communiceren via narrowcasting effectief en doelgericht. De software zorgt er namelijk voor dat jij zelf bepaald welke content op specifieke beeldschermen komt en op welke dagen/tijdstippen, vandaar ook de naam: narrowcasting.

KPI dashboard

Werkt jouw organisatie met KPI’s? Dan kun je narrowcasting ook inzetten als een KPI dashboard. Hierdoor weet iedereen hoe de KPI’s ervoor staan en zij op schema lopen of nog even hard aan de slag moeten. Zo houd je jouw medewerkers scherp en op de hoogte. Er kunnen trouwens ook koppelingen gemaakt worden met interne systemen, zoals een ERP-systeem.

Leuke activiteiten

Mocht je als organisatie een mooie mijlpaal hebben bereikt, kun je dit door middel van narrowcasting presenteren zodat het ook bij alle medewerkers blijft ‘’leven’’ en neem je hen hierin mee. Ook komt de kerst eraan en wanneer je een kerstborrel/diner gepland hebt, zijn dit ook leuke activiteiten om door middel van narrowcasting met jouw medewerkers te communiceren.

Laat meerdere systemen met elkaar samenwerken

Wist je dat een narrowcasting systeem gekoppeld kan worden aan andere interne systemen? We hadden het net al over een ERP-systeem, maar wat dacht je van het ontruimingsalarm? Op het moment dat er brand ontstaat of een andere reden waardoor het pand ontruimd dient te worden is het belangrijk dat iedereen weet waar de dichtstbijzijnde nooduitgangen zijn. Narrowcasting kan hierbij helpen! Gaat het alarm af, dan geeft het beeldscherm automatisch de dichtstbijzijnde nooduitgang aan.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er op gebied van interne communicatie door middel van narrowcasting weer vele mogelijkheden. Wil je hier eens over sparren of eens kijken wat voor jouw organisatie interessant is? Dan zijn wij altijd bereid om een kop koffie met jou te drinken.

Next week: Narrowcasting in het onderwijs. Welke mogelijkheden zijn er op gebied van narrowcasting in onderwijsinstellingen? Volgende week kun je hierover lezen in mijn nieuwe blog.

 

 

 

Comments are closed.