Is narrowcasting rendabel?

Is het voor jou belangrijk dat de investering van narrowcasting, bijvoorbeeld een etalagescherm, rendabel is? Dan is het interessant om deze blog eens te lezen. Deze blog laat namelijk zien aan de hand van berekeningen, dat narrowcasting inderdaad rendabel(ROI) is. ROI is een afkorting voor Return Of Investment. De term geeft dus het rendement op een investering aan.

Etalagescherm

Je kent ze vast wel.. De beeldschermen die je in steeds meer winkels voor de ramen ziet als je door de winkelstraat loopt. Je wordt getriggerd door de bewegende beelden die bijvoorbeeld de collectie, acties en andere informatie laten zien. Zelfs als de winkel gesloten is, blijft deze ”reclame” afspelen. Laten we die schermen eens als voorbeeld nemen.

Als organisatie kun je ook kiezen om reclame-uitingen door middel van printmedia te presenteren. Dit zie je nog regelmatig gebeuren. En nu is het interessant om deze twee verschillende manieren van reclame-uitingen eens naast elkaar te leggen.

Stel je voor. Je wilt wekelijks nieuwe reclame-uitingen presenteren. Wat zijn dan de verschillen in prijs tussen printmedia en een etalagescherm?

Printmedia
Nu hebben wij de prijzen van een printmedia specialist uit de buurt genomen. Bij printmedia wordt er al snel voor een A1 of een A0 formaat gekozen en hiervan hebben wij de prijzen hieronder gepresenteerd.

A1 formaat kost €19,05. Als je dit keer 52 (weken) doet, zit je al op €990,60 per jaar.

A0 formaat kost €36,90. Als je dit keer 52 (weken) doet, zit je al op €1.918,80 per jaar.

Daarnaast komen er ook kosten om de hoek kijken betreft het vervangen van de printmedia elke week en eventueel het ophalen van de print. Stel dat een medewerkers €15,- per uur verdient en diegene is er elke week een half uur mee bezig, dan kost dat ook nog eens €390,- per jaar extra.

Vaak ben je jezelf dus niet bewust van de kosten die deze printmedia jaarlijks met zich meebrengen.

Etalagescherm
Nu we een schatting hebben gegeven voor de kosten van printmedia. Willen wij je ook laten zien wat de kosten van een etalagescherm met narrowcasting zou kosten.

Kosten voor het scherm: €160,- per maand, voor 3 jaar. Dit is inclusief montage en installatie. Dat komt neer op €1.920,- per jaar en totaal na 3 jaar op €5.760,-.

Zo zie je dat de kosten van wekelijks A0 formaat printmedia, bijna hetzelfde is. Echter is dit zonder de extra personeelskosten.

Hoge attentiewaarde etalagescherm
Wat daarnaast ook een voordeel van een etalagescherm is, is de hoge attentiewaarde. Dat een beeldscherm opvallend is, dat wist je natuurlijk al. Maar narrowcasting (een etalagescherm) heeft een aanzienlijk hogere attentiewaarde dan traditionele printmedia. 75% van de bezoekers geeft namelijk ook aan dat een beeldscherm opvalt.

Zo zie je dat niet alleen de prijzen aantrekkelijk zijn, maar dat etalageschermen ook nog eens een hogere attentiewaarde hebben!

Dus ja, narrowcasting kan zeker rendabel zijn!

Als laatste is het ook van belang dat de content er piekfijn uit ziet. Wil je hier hulp bij? Lees dan de volgende alinea even door.

Content platform

Wil je op een eenvoudige manier content maken? Narrowcasting Templates kan jou hier heel makkelijk bij helpen. Het platform Narrowcasting Templates is een verzamelplaats voor professionele narrowcasting templates en feeds. Deze kun jij gebruiken, aanpassen en publiceren op jouw narrowcasting beeldschermen.

Kant-en-klaar
Deze narrowcasting templates zijn kant-en-klaar voor gebruik. Het enige wat jij nog moet doen is de juiste teksten toevoegen. Wil je jouw narrowcasting templates toch meer naar jouw huisstijl ombouwen? Geen probleem. Met verschillende add-ons kun je eenvoudig elementen veranderen van kleur, verplaatsen in de templates en custom fonts uploaden.

Zij maken het voor de eindgebruiker zo makkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld met een koppeling van Pixabay waardoor je gratis stockfoto’s kunt gebruiken bij het maken van jouw eigen narrowcasting templates.

Het platform biedt op dit moment 50+ templates aan die jij kunt gebruiken en publiceren op jouw narrowcasting beeldschermen. Het aantal narrowcasting templates wordt constant uitgebreid.

Contact

Meer weten over etalageschermen of kunnen wij jou bij een andere vraag helpen? Wij horen het graag. Hier kun je contact met ons opnemen.

Comments are closed.