Intern communiceren met personeel

De mogelijkheden voor interne communicatie met personeel

Hoe kan ik effectief communiceren met personeel binnen mijn organisatie? Er zijn tal van mogelijkheden hiervoor! Denk bijvoorbeeld aan: een mail sturen, prikbord, een eigen applicatie of iedereen 1 voor 1 aanspreken. Je herkent het vast wel, mailtjes worden niet geopend, het prikbord wordt niet gelezen en de applicatie is nog maar 5 keer gedownload.. Natuurlijk is 1 voor 1 iemand aan spreken het meest effectief, maar wel erg tijdrovend!

Intern communiceren door middel van een narrowcasting scherm

Interne communicatie binnen jouw bedrijf regelen door middel van één of meerdere beeldschermen? Dat is effectief! Dit wordt ook wel narrowcasting, digital signage, kabelkrant of beeldschermcommunicatie genoemd (wat is narrowcasting? Klik hier). Naast het feit dat narrowcasting een aanzienlijk hogere attentiewaarde kent dan traditionele printmedia, bespaart het ook nog eens ontzettend veel tijd. De beeldschermen kun je namelijk eenvoudig vanuit je computer bijwerken. Je hoeft dus nooit meer naar het prikbord te lopen om daar vervolgens een papiertje op te hangen met jouw mededeling.

Wist je dat 75% aangeeft een beeldscherm op te vallen? De boodschap op het beeldscherm krijgt dus veel aandacht van het personeel. Daarnaast kan er met narrowcasting eenvoudig een koppeling gemaakt worden met de online omgeving. Denk bijvoorbeeld het automatisch tonen van nieuwsberichten op de website, Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Je haalt als het ware de online wereld naar een offline omgeving waarbij content automatisch vanuit andere relevante bronnen getoond worden op jouw beeldschermen.

De mogelijkheden op een rijtje voor jouw organisatie:

  • Beeldscherm(en) bij de entree (verwelkom bezoekers, bewegwijzering)
  • Beeldscherm(en) wachtruimte (verzacht gevoelsmatig de wachttijden voor wachtende bezoekers door live nieuws, weerbericht en andere interessante content te vertonen)
  • Beeldscherm(en) kantine (informeer personeel, instrueer personeel, inspireer personeel en entertain personeel)
  • Beeldscherm(en) vergaderruimtes
  • Beeldschermen (en) bij de koffiecorner (informeer personeel)
  • En nog veel meer! Klik hier.

Narrowcasting software

Om een goed narrowcasting systeem op te kunnen zetten, is goede software essentieel. Digital Pixel Marketing is gespecialiseerd in het leveren van narrowcasting software, meer informatie: klik hier. Professionele narrowcasting software dient aan de volgende functionaliteiten te voldoen:

  • Web based (dit betekent dat de software vanuit elke computer te benaderen is, je kunt dus vanuit elke locatie jouw beeldschermen bijwerken)
  • Gebruiksvriendelijk (wanneer software niet gebruiksvriendelijk en omslachtig is, zal voor de eindgebruiker het plezier er snel vanaf zijn. Om dit te voorkomen dient de software handzaam en eenvoudig in gebruik te zien)
  • Tijdlijn (het moet mogelijk kunnen zijn om creaties/dia’s automatisch te laten aflopen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een bepaalde aanbieding voor 5 dagen op de schermen kunt zetten, en deze automatisch na 5 dagen van de schermen zal verdwijnen. Dit voorkomt verouderende content)

Ben jij op zoek naar narrowcasting software voor interne communicatie? Wij helpen je graag verder. Klik hier.

Narrowcasting hardware

Naast goede narrowcasting software, is de juiste hardware essentieel om er een succes van te maken. Er wordt onderscheidt gemaakt in professionele hardware en consumenten hardware. Te vaak worden er nog narrowcasting systemen opgeleverd bij bedrijven die draaien op consumenten beeldschermen. Dit zijn gewoon de televisies die iedere consument kan kopen. Het nadeel hiervan is dat deze beeldschermen absoluut niet gemaakt om langer dan een paar uur per dag aan te staan. Je kunt je dus wel voorstellen wat er gebeurd wanneer deze schermen 12 á 14 uur per dag aan staan 7 dagen in de week. Naast het feit dat de kwaliteit hiervan aanzienlijk minder is, zullen de beeldschermen snel kapot gaan. Bij intensief gebruik zoals dat bij narrowcasting gebeurt, vervalt ook nog eens de garantie op een consumenten scherm.. Om die reden adviseren wij enkel professionele beeldschermen. Zelf werken wij met Philips display en met Vogels beveiligingsoplossingen. Deze displays bieden naast goede kwaliteit, ook een ingebouwde mediaspeler. Meer informatie hierover, vind je op de hardware pagina.

Digital Pixel Marketing – Dé narrowcasting specialist

Ben jij op zoek naar narrowcasting systeem om intern te communiceren met personeel? Wij helpen je er graag bij! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of vraag een gratis demo aan. Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in narrowcasting oplossingen. Wij zijn dan ook totaalleverancier en voorzien onze klanten van narrowcasting software, hardware, content creatie, montage en installatie. Neem contact met ons op voor advies.
Digital Pixel Marketing - Narrowcasting leverancier - mascotte

Comments are closed.