Het digitale aanwezigheidsbord

Wat is een digitaal aanwezigheidsbord?

Een digitaal aanwezigheidsbord is een bord die op verschillende manieren in te zetten is. Op die bord is te zien wie er aanwezig, tijdelijk afwezig of afwezig is. Voor veel verschillende type bedrijven kan deze tool ingezet worden voor het personeel, maar ook voor bezoekers. Hierover vertel ik je later in deze blog meer.

Een aantal type bedrijven uitgelicht

Kantoren
Voor kantoren met veel personeel, zoals bijvoorbeeld overheidsinstellingen, is een digitaal aanwezigheidsbord ontzettend handig. Waarom? Omdat je in een oogopslag kan zien wie er in het pand aan- of afwezig zijn. Het aanwezigheidsbord is eenvoudig aan te sturen via een portaal waarop medewerkers met één klik op de knop af- en aanwezig gemeld kunnen worden. Met dit systeem wordt ook gemonitord hoelang of hoe vaak iemand aanwezig is. Voor sommige bedrijven is dit handig om inzichtelijk te hebben.

Om het nog wat overzichtelijker te maken hebben we ook een tijdelijk afwezig knop. Dat wil zeggen dat iemand tijdelijk afwezig is, maar wel weer terug komt die dag op kantoor. Mocht je een collega die dag toch graag nog willen spreken, dan weet je dat diegene nog terugkomt. Deze tijdelijk afwezig knop kan ingezet worden als je naar een afspraak moet, maar ook wanneer je bijvoorbeeld in de pauze een wandeling wil maken.

Productiebedrijven
Uiteraard is de manier om een digitaal aanwezigheidsbord wat hierboven omschreven staat ook toepasbaar bij productiebedrijven. Dit kan op precies dezelfde manier ingezet worden. Een digitaal aanwezigheidsbord kan echter voor nog een doel dienen. Het is namelijk ook een makkelijke tool waar bezoekers zich op kunnen aan- en afmelden. Mochten er calamiteiten zijn dan weet je precies wie er buiten jouw medewerkers om in het pand aanwezig zijn en dat is wel zo veilig.

Onderwijsinstellingen
Ook voor leerlingen of studenten kan het hebben van een digitaal aanwezigheidsbord overzichtelijk werken. Zij kunnen namelijk op deze manier zien welke docenten en medewerkers er aan- of afwezig zijn. Ze hoeven dus niet meer eindeloos te zoeken naar iemand die er niet blijkt te zijn en kunnen dus gewoon netjes op tijd in de schoolbanken zitten zonder smoesjes. Een echte win-win situatie!

Nog sneller met een touchscreen

Naast het gebruiksvriendelijke aanwezigheidsportaal is het ook mogelijk om personeel zelf te laten aan- of afmelden middels een touchscreen. Dit touchscreen kan bij de entree gepositioneerd worden waarop medewerkers bij binnenkomst of wanneer zij het pand verlaten zichzelf op aan- of afwezig zetten. Dit werkt dus nog efficiënter!

Eenvoudig combineren met narrowcasting

Het digitaal aanwezigheidsbord kan ook gecombineerd worden met een narrowcasting software. Het mooie daarvan is dat jullie eigen huisstijl zichtbaar wordt op het digitaal aanwezigheidsbord.

Oftewel, er zijn talloze mogelijkheden met een digitaal aanwezigheidsbord. Benieuwd naar de toegevoegde waarde bij jouw bedrijf of het bedrijf waar je werkzaam bent? Neem gerust eens contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk onze instructie video hier

 

 

Comments are closed.