Kosten van narrowcasting

Wij krijgen vaak de vraag wat de kosten van narrowcasting zijn. Vaak denkt men die nog niet erg bekend is met narrowcasting, dat het erg duur is. Dat is natuurlijk relatief, want iedereen vindt een ander bedrag ‘duur’.

In deze blog gaan we iets meer in op de kosten en hoe deze kosten op gebied van narrowcasting worden opgebouwd.

Waar bestaat narrowcasting uit?

Als je gebruik wilt maken van narrowcasting, moet je aan een aantal dingen denken. Bijvoorbeeld naar de beoogde oplossing, wat is je doel en in wat voor omgeving wil je het inzetten?

Zo heb je een of meerdere beeldschermen nodig (afhankelijk van jouw eigen wensen). Ook heb je een mediaspeler nodig, zodat de content op het beeldscherm getoond kan worden. Deze zijn echter in professionele beeldschermen al ingebouwd. Daarnaast licenties voor het gebruik van de narrowcasting software.

De hard- en software moet ook geïnstalleerd en gemonteerd worden.

Een indicatie van de kosten

Narrowcasting heeft niet een vaste prijs en daarom is dat heel lastig om daar eenduidig over te zijn. Wel willen wij jullie graag een indicatie geven, zodat je er een gevoel bij krijgt.

Hardware (beeldschermen):
De hardware prijzen variëren van het soort beeldscherm. Vragen die de prijs hiervoor bepalen zijn:
– Zijn het professionele beeldschermen of consumenten beeldschermen?
– Zit er wel een mediaspelers in gebouwd of geen?
– Wat is het inch formaat?
– Gaat het om een outdoor, semi-outdoor of indoor beeldscherm?

Een indicatie: 43 inch professionele indoor beeldschermen met ingebouwde mediaspeler variëren tussen de €650,- en €800,-.

Eventuele externe mediaspeler
Maak je gebruik van consumenten beeldschermen? Dan heb je een externe mediaspeler nodig. Dit is een kastje waarop de narrowcasting software wordt geïnstalleerd. Dit zijn meestal mediaspelers die op Android of Windows werken.

Een indicatie: Tussen de €150,- en €300,-. Dit is afhankelijk van de specificaties.

Tip bij het kiezen van de juiste hardware

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor consumenten hardware of voor beeldschermen zonder ingebouwde mediaspeler, waarom? Deze zijn goedkoper. Toch adviseren wij beeldschermen met een SoC (System on Chip)/ingebouwde mediaspeler. Het klopt dat deze beeldschermen duurder zijn, maar kennen ook aanzienlijk meer voordelen ten opzichte van consumenten beeldschermen. Onze voorkeur gaat uit naar Philips, omdat:

– SoC (ingebouwde mediaspeler)
– Beeldschermen gaan automatisch aan/uit op gewenste dagen en tijdstippen
– Zowel onze player software als onze support software draaien fijneloos op deze beeldschermen

– Gemaakt om langer per dag operationeel te zijn
– Standaard 3 jaar garantie

Licentie
Licenties van de narrowcasting software zijn afhankelijk van het aantal beeldschermen die afzonderlijk van elkaar aangestuurd moeten worden. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken wat onder een licentie valt. Is het enkel de software, zit hier support bij? Standaard levert Digital Pixel Marketing het volgende bij aankoop van een licentie:

– Support en ondersteuning
– 3 templates in huisstijl
– Toegang tot onze bibliotheek met standaard templates

Een indicatie software licenties in de markt: tussen de €10,- en €80,-.

Installatie en montage
Bij het monteren van een beeldscherm zijn er vaak 2 monteurs nodig. Daarnaast is het afhankelijk of het gaat om een wandmontage of plafondmontage. Wanneer alle benodigdheden aanwezig zijn op plek van het beeldscherm, kan een montage snel gaan. Wanneer de monteur nog kabels moet trekken voor internet en stroom, kan dit langer duren.

Een indicatie: prijs van de installatie per beeldscherm (afhankelijk hoe groot het project en de afstand is) bedraagt tussen de €180,- en €300,-.

Veelal eenmalige kosten

Zoals je hierboven ziet, vraagt narrowcasting veel om eenmalige investeren. Denk hierbij aan de hardware (beeldschermen), eventuele mediaspeler en de installatie en montage.

Alleen de licentiekosten houd je daarna over, maar dan heb je ook wat!

Maatwerk

Qua kosten hebben we indicaties gegeven, zodat je weet aan welke bedragen je kunt denken. Echter kunnen wij pas de daadwerkelijke kosten met jou delen wanneer we van alle informatie zijn voorzien.

Dus wil je graag eens sparren met ons over jouw narrowcasting idee in de organisatie of heb jij al helemaal helder wat je graag zou willen? Neem dan eens contact met ons op en wij maken graag een offerte voor jou!

Gratis offerte aanvragen? Klik dan hier.

Meer tips over het kiezen van de juiste leverancier en software pakket? ICT portal heeft een aantal simpele stappen omschreven. Klik hier.

Digital Pixel Marketing - Narrowcasting leverancier - mascotte

Comments are closed.