Interne communicatie verbeteren

Sta jij wel eens stil bij de interne communicatie binnen jouw organisatie en hoe deze (effectief) geregeld is? Dit is namelijk ontzettend belangrijk. In deze blog lees je verschillende redenen waarom dit zo belangrijk is.

Wat bedoelen we met interne communicatie

Bij interne communicatie is de informatievoorziening heel belangrijk. Narrowcasting kan hierbij helpen. Zo kun je narrowcasting inzetten om de informatievoorziening voor jouw medewerkers te optimaliseren. Denk hierbij aan een beeldscherm met informatie bij de ingang, in de kantine, maar ook op een specifieke afdeling.

Met ditzelfde beeldscherm kun je tegelijkertijd ook jouw bezoekers verwelkomen. Bijvoorbeeld met informatie over de organisatie, bewegwijzering of het afspelen van een promotievideo. Twee vliegen in 1 klap dus!

Waarom is interne communicatie juist nu zo belangrijk voor jouw organisatie?

In deze tijd is het van belang dat iedereen op de hoogte is van de actuele corona maatregelen die gelden binnen jouw organisatie. Omdat de software erg gebruiksvriendelijk is, kun jij zorgen dat je altijd de meest actuele informatie met iedereen kan delen. Zowel intern als extern dus.

Hoe leuk is het trouwens om naast dat je belangrijke informatie kan delen, je ook jouw medewerkers in het zonnetje kan zetten. Is iemand jarig, 30 jaar in dienst of heeft iemand iets bijzonder verricht? Super tof om hier aandacht aan te besteden door een leuke template te maken hiervan.

Content partner

Is dat veel werk zo’n template maken? Dat kan. De een is hier nou eerder wat sneller en creatiever in dan de ander. Ook tijd speelt hierbij een rol. Wij hebben echter een fijne partner die gespecialiseerd is in het maken van templates. Zij hebben een content platform, waarbij je enkel zelf wat tekst hoeft toe te voegen. Wil je zelf afbeeldingen toevoegen en de templates wat meer bewerken? Ook dat is hierbij mogelijk. Echter is dit ook voor mensen die hier wat minder affiniteit mee hebben een uitkomst!

Systemen met elkaar laten samenwerken

Wellicht wist je dit nog niet, maar je kunt dus een narrowcasting systeem koppelen aan andere interne systemen. Denk aan een ERP-systeem, maar ook een ontruimingsalarm. Op het moment dat er brand ontstaat of een andere reden waardoor het pand ontruimd dient te worden, is het belangrijk dat iedereen weet waar de dichtstbijzijnde nooduitgangen zijn. Narrowcasting kan hierbij helpen! Gaat het alarm af, dan geeft het beeldscherm automatisch de dichtstbijzijnde nooduitgang aan.

Dat is nog eens een veilig idee!

Interessant?

Zijn jouw vragen betreft interne communicatie in deze blog nog niet beantwoord, neem dan eens contact met ons op. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden. Wij denken graag met jou mee en zoeken graag uit of jouw wensen mogelijk zijn.


Comments are closed.