Hoe narrowcasting in combinatie met live TV zorgt voor meer omzet

De mogelijkheden met narrowcasting zijn eindeloos..

Narrowcasting, digital signage of terwijl beeldschermcommunicatie is een steeds vaker voorkomend communicatie instrument. Narrowcasting wordt dan ook regelmatig ingezet om omzet te stimuleren, denk bijvoorbeeld aan:

  • Upselling
  • Cross selling
  • Impulsaankopen

Digital Pixel Marketing biedt de mogelijkheid om live TV te combineren met narrowcasting. Dit betekent dat bijvoorbeeld het beeldscherm voor 80% gevuld zal zijn met live TV en 20% gevuld kan worden met eigen content. Denk bijvoorbeeld aan aan een live voetbalwedstrijd met daaronder de aanbiedingen zoals 1+1 of breng bepaalde producten onder de aandacht. Naast het beeld verdelen in content en live TV, is ook mogelijk om de beelden af te wisselen. Bijvoorbeeld in de pauze van de wedstrijd komen er 10 minuten lang jouw eigen aanbiedingen en informatie op het beeld. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos…

Narrowcasting kent een hoge attentiewaarde. Het beeld is bewegend, geeft licht en vertoond actuele informatie afgestemd op de doelgroep. Wanneer je dit combineert met live TV is de attentiewaarde van jouw informatie/aanbiedingen of mededeling aanzienlijk hoger! Logisch natuurlijk, iedereen wilt de wedstrijd zien. De kans dat hij of zij nu ook jouw aanbiedingen of mededeling daarop ziet is vrijwel 100%.

Hoe dit precies werkt

Digital Pixel Marketing biedt deze oplossing standaard in het pakket aan, echter zijn er hiervoor wel wat hardware eisen. Het beeldscherm dient namelijk op WebOS 3 te draaien en de live TV of camerabeelden dient binnen te komen via HDMI of DVI. In de online editor is eenvoudig aan te geven welk vlak van het beeldscherm precies voor live TV gereserveerd te worden en kan er een aanbiedingen in worden gezet. Wanneer de template is gemaakt, zal het direct werken op jouw beeldschermen! Doordat het beeldschermen bewerkbaar is vanuit onze online editor, is het mogelijk om vanuit elke locatie jouw beeldschermen te beheren. Het enige wat hiervoor nodig is, is een computer met internetverbinding! Wil jij meer weten of narrowcasting combineren met live TV? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

 

Comments are closed.