Wat is het belang van professionele content bij een narrowcasting campagne?

Wat is het belang van professionele content bij een narrowcasting campagne?
Professionele content is zeer belangrijk als jij jouw narrowcasting campagne tot een succes wil brengen. Als jij jouw doel wil bereiken met een campagne dan is het verstandig om dat op een effectieve en efficiënte manier te doen. Met professionele content zorg je ervoor dat jouw doelgroep bereikt wordt en geboeid blijft. Door middel van deze blog willen we jou wegwijs maken over de talloze mogelijkheden die er zijn.

Content is king!
We hebben net al kort toegelicht dat professionele content erg belangrijk is om een succesvolle narrowcasting campagne te lanceren, maar wat zijn de do’s and dont’s?

Als bedrijf zijnde wil je graag serieus genomen worden en daarbij helpt professionele content. Content bepaald of narrowcasting een succes wordt ja of nee. Je kunt de duurste beeldschermen en software aanschaffen, maar als daarnaast jouw content niet goed overkomt valt het allemaal in het niet. Content zorgt er namelijk voor dat jij jouw boodschap effectief overbrengt aan jouw doelgroep. Naast mooie content, dient de content ook relevant te zijn voor jouw doelgroep. Het is om die reden van belang goed na te denken over het volgende:

– Wie is mijn doelgroep?

– Wat wil ik vertellen?

– Hoe lang is iemand gemiddeld in mijn zaak?

Door content relevant te houden voor jouw doelgroep zal de attentiewaarde hoog zijn.

Maak je content ‘’narrow’’
Narrow betekent smal, wat dus betekent dat jij jouw narrowcasting content kan toespitsen op jouw eigen doelgroep. Je kunt met content inspelen op de tijd en locatie, wat je op een speelse manier kan indelen. Zo kun je van te voren content inplannen, zodat je op het moment zelf niets meer hoeft aan te passen of te veranderen. Denk hierbij aan een middelbare school om de hoek die tussen 12.00 en 13.00 pauze heeft. Dan kun je zorgen dat tussen 12.00 en 13.00 de zoete broodjes als content worden afgespeeld, dit valt namelijk in de smaak bij het jonger publiek. Door op dat moment die content af te spelen is het dus relevant. Je weet immers dat 12:00 en 13:00 de doelgroep in jouw winkel jongeren zijn en dat zij van zoete broodjes houden.  Of tussen 14.00 en 15.00 gebakjes voorbij laten komen, omdat ouderen dan graag een kop koffie met een gebakje komen nuttigen. Kortom, narrowcasting is dynamisch en biedt de mogelijkheid om in te spelen op het moment van de dag. Hoe gerichter jouw campagne, hoe groter de kans op succes is!

Nieuwtje
Eind Q2 lanceren wij onze eigen professionele content, made by Digital Pixel Marketing!
Als totaalleverancier op gebied van narrowcasting, gaan wij onze diensten uitbreiden. Om het jullie een stuk makkelijker te maken, lanceren wij eind Q2 2019 onze eigen professionele content. Dit houdt in dat wij een platform vol met professionele narrowcasting content aan het maken zijn. Hierop staan allerlei standaard templates die iedereen kan gebruiken, ongeacht de branche waar jij actief in bent. Dat zijn templates met bijvoorbeeld het weerbericht, het regionaal/lokaal nieuws of de NS treinvertrektijden.

Naast de uitbreiding van onze standaard narrowcasting templates gaan wij ook custom templates aanbieden. Deze tool maakt het mogelijk om eigen content te creëren. Dit gebeurt snel en geeft een professioneel uitstraling door de voorgeprogrammeerde animaties en beschikbare stijlen! Omdat wij begrijpen dat het maken van templates veel tijd kost, maken wij ook mooie templates waarop jij zelf op een gemakkelijke manier invulling aan kan geven. Denk hierbij aan een template die al geheel is ingericht maar waar jij zelf enkel nog de tekst hoeft aan te vullen.

Daarnaast gaat dit platform beschikken over unieke templates, denk bijvoorbeeld aan templates die rekening houden met het actuele weer. Regent het? Dan zullen automatisch de paraplu’s gepromoot worden, sneeuwt het? Dan wordt automatisch het strooizout onder de aandacht gebracht.

Het mooie van dit platform is dat iedereen hier gebruik van kan maken, ongeacht welke software jij gebruikt. Heb je dus al een narrowcasting systeem bij een andere leverancier, maar wil jij ook gebruik maken van onze professionele content? Geen probleem. De templates draaien namelijk op elke software.

Next time: Hoe kan narrowcasting ervoor zorgen dat je meer bezoekers krijgt in jouw winkel. Dat lees je de volgende keer! Wil je trouwens tips over het maken van content? Kijk dan even op onze website

 

Comments are closed.