Narrowcasting schermen inzetten tijdens de coronacrisis

Narrowcasting schermen hebben altijd al een hoge attentiewaarde. Of het doel is om jouw gasten te verwelkomen of bijvoorbeeld om jouw medewerkers te informeren.

Dit is echter nog belangrijker geworden. In deze blog vertellen wij waarom.

Anderhalve meter maatregelen

Iedere organisatie moet maatregelen treffen tijdens de coronacrisis. De een mag wel (beperkt) open en de ander moet zijn organisatie tijdelijk sluiten. Een enorm vervelende situatie dat veel impact heeft op ons allen. Er zijn verschillende anderhalve meter maatregelen die landelijk zijn opgelegd, maar ook nemen ondernemers zelf extra maatregelen.

Wat ons ‘opvalt’ zijn alle A4’tjes die op winkelruiten of bij binnenkomst ergers opgeplakt zijn. Eerlijk gezegd valt het voor veel mensen niet of amper op. Dit is jammer. Nu is de kans groot dat niet iedereen alle regels leest. De attentiewaarde van een A4’tje is namelijk in deze tijd niet hoog.

Attentiewaarde anderhalve meter maatregelen verhogen

Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houd. Door middel van het inzetten van een narrowcasting scherm, verhoog je de attentiewaarde.

Men zal getriggerd worden om de regels te lezen en hier ook gehoor aan te geven. Daarnaast zijn er diverse voordelen van de inzet van narrowcasting scherm. Door eenvoudige narrowcasting software kunnen de beeldschermen op afstand voorzien worden van informatie, relevante informatie vertoond worden op de juiste tijden en kan er content ingepland worden. Dat is pas effectief!

Inzet van narrowcasting schermen binnen wachtkamers

De inzet van narrowcasting schermen is altijd al nuttig geweest. Vooral binnen wachtkamers. Maar in deze tijd kan het meer betekenen dan ooit. Narrowcasting is in de basis content laten zien op beeldschermen (afbeeldingen, video’s), maar kan breder ingezet worden dan dat. Denk bijvoorbeeld aan een wachtkamertool. Hierbij worden bezoekers opgeroepen naar de wachtkamer. Hierdoor blijft het contact beperkt en kan de 1,5 meter maximaal ingezet worden. Narrowcasting systemen worden steeds meer interactief en gaan verder dan enkel het informeren van bezoekers en medewerkers. Een ander praktisch voorbeeld is onze Multi Spenser waarbij handdesinfectie gecombineerd wordt met narrowcasting.

Inzet van narrowcasting schermen intern binnen bedrijven

Narrowcasting schermen kunnen bijdragen aan het optimaliseren van de interne communicatie. Hiermee bedoelen we de communicatie tussen de organisatie en medewerkers, klanten en bezoekers. Het fijne aan narrowcasting is de flexibiliteit. Zo kan narrowcasting op de juiste momenten van de dag relevante content vertonen en wordt narrowcasting een centrale plek voor informatievoorziening. Denk aan:

  • Aankomende vergaderingen;
  • Dashboard met KPI’s;
  • Aankomende verjaardagen van collega’s;
  • Verwelkomen van bezoekers en klanten.

Maar ook belangrijke instructies, zoals van de dag iedereen zich moet houden aan voorschriften om het coronavirus in te perken.

Meer weten?

Heb jij het idee dat een narrowcasting scherm inderdaad een goede oplossing voor jouw organisatie kan zijn? Neem dan eens contact met ons op!

Comments are closed.