Lokale economie stimuleren door samen te werken, hoe dan?

Lokale economie stimuleren met de inzet van narrowcasting

Narrowcasting wordt regelmatig ingezet om omzet te stimuleren voor de eigen onderneming. Dit wordt gedaan door doelgericht advertenties te plaatsen op het beeldscherm waardoor de consument geconfronteerd wordt met een bepaald product. In het blog Hoe narrrowcasting jouw sales kan stimuleren hebben we uitgelegd hoe dit precies werkt en hoe je effectief omzet kunt gaan stimuleren. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je met alle ondernemers uit jouw dorp, winkelstraat of regio er beter van wordt?

Dit noemen wij samenwerken! Samenwerken door middel van narrowcasting kan erg interessant zijn voor een winkelstraat, een drop, een stad of een bepaalde regio. Digital Pixel Marketing biedt dan ook de narrowcasting-community. Dit is een module die standaard wordt aangeboden en die je de mogelijkheid geeft om samen te gaan werken met andere ondernemers. Je kunt op deze manier eenvoudig bij elkaar advertenties gaan plaatsen!

Bij elkaar op de narrowcasting beeldschermen adverteren

De intentie van een narrowcasting community is als volgt:

  • Lokale economie stimuleren
  • Samenwerken met andere lokale ondernemers
  • Omzet verhogen van elkaar
  • Naamsbekendheid verhogen van elkaar

Dit kan gerealiseerd worden door een community op te starten in jouw omgeving. Dit gaat als volgt; een X aantal ondernemers starten met narrowcasting en voorzien hun onderneming van een narrowcasting beeldscherm. Dit beeldscherm is voorzien van Digital Pixel Marketing narrowcasting software. Deze software is via elke computer met een internetverbinding te benaderen door eenvoudig te surfen naar tv.digitalpixelmarketing.nl. In dit portal kan elk lid afzonderlijk van elkaar inloggen en hun eigen beeldschermen beheren. In dit zelfde Content Management Systeem kunnen advertenties aangemaakt worden en worden verstuurd naar de juiste locatie, bijvoorbeeld naar de bakker of naar de slijterij. Je kunt dus op afstand niet alleen jouw eigen beeldschermen beheren, maar ook de advertenties die je verstuurd naar de leden.

Een standaard voorbeeld uit de praktijk is als volgt: Bakkerij X en Slagerij X zijn beide leden van de narrowcasting-community en hebben dan ook beide een beeldscherm in hun onderneming hangen. De bakkerij heeft standaard een advertentie van 10 seconden bij de slagerij draaien, en de slagerij heeft 10 seconden draaien bij de bakkerij. Op het moment dat een consument bij de bakker langs gaat wordt hij of zij geconfronteerd met het beeldscherm. Deze narrowcasting oplossing kent namelijk een erg hoge attentiewaarde door het bewegende beeld. Op dit beeldscherm valt direct de aanbieding op van de bakkerij zelf; het worstenbrood is in de aanbieding! De consument besluit naast alleen boord om ook een zakje worstenbrood mee te nemen. Tijdens het afrekenen daarvan ziet de consument de advertentie voorbij komen van de slager om de hoek. Doordat de consument deze advertentie ziet, is de kans nu aanzienlijk hoger dan voorheen dat hij of zij een bezoek daaraan brengt. Het is dus de kunst om de consument binnen jouw community te laten consumeren.
Digital Pixel Marketing - Narrowcasting leverancier - mascotte

Digital Pixel Marketing is totaalleverancier van narrowcasting oplossingen en faciliteert dus ook een narrowcasting community. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor in jouw gemeente, dorp, winkelstraat of regio? Neem dan eens contact met ons op.

 

 

Comments are closed.