Marketingtips: 15 Praktische direct toepasbare tips!

Bent u nieuwsgierig naar wat u met marketing kunt bereiken? Wij hebben voor uw de leukste en interessantste praktische marketingtips samengesteld. Met deze tips kunt u onderneming een extra impuls geven.

15 Praktische marketingtips:

 1. Indien u gebruik maakt van een etalage, houd deze dan tiptop in orde. Op deze manier verleidt u voorbijgangers tot het binnentreden van uw winkel.
 2. Maak gebruik van een winactie in uw onderneming. Zorg dat u e-mailadressen verzamelt van de mensen die mee willen doen. Zo kunt u na de winactie nog steeds in contact blijven met uw doelgroep.
 3. Introduceer een spaarsysteem voor uw klanten. Hiermee lokt u klanten elke keer weer terug naar uw onderneming.
 4. Ontwikkel een brochure die u aan uw klanten verstuurt. Dit kan zowel offline als online gebeuren. Laat in deze brochure de kracht van uw onderneming naar voren komen. De klant moet weten waar uw onderneming voor staat en wat uw verkoopt. In deze brochure kunnen bijvoorbeeld ook reviews van klanten worden toegevoegd.
 5. Maak voor uw klanten een nieuwsbrief die iedereen wilt lezen!
 6. Geef een voorproefje van een nieuw product wat uw verkoopt. Geef dit op plekken waar uw doelgroep komt.
 7. Bezoek netwerkbijeenkomsten in uw branchevereniging of je lokale ondernemingsvereniging. Hier kunt u contacten leggen met andere ondernemers die ook zaken doen binnen uw doelgroep. Hierdoor kan er een mooie samenwerking ontstaan.
 8. Train uw medewerkers hoe de klant het beste kan worden benaderd. Zorg dat ze de verwachtingen van de klant overtreffen!
 9. Kies een rustige dag in de week of in de maand uit om een één-daagse actie op te zetten. Dit kan bijvoorbeeld een product zijn waarbij u een korting aanbiedt.
 10. Een klagende klant kan juist de beste promoter en ambassadeur van uw onderneming zijn. Zorg dan dus ook dat uw klachtenafhandeling goed is.
 11. Maak gebruik van een stoepbord. Dit is een goedkope manier om op te vallen en voor uw klanten relevante informatie te delen, zoals kortingen.
 12. Huur een kraam op een beurs waar uw doelgroep ook op afkomt.
 13. Werk samen met andere onderneming. Zet bijvoorbeeld een pakketpromotie op; klanten kunnen een set met producten van beide ondernemingen met een bepaalde korting kopen.
 14. Maar uw marketing persoonlijk. Laat uw werkwijze aan de klant zien. Geef inkijk in uw onderneming en uw werknemers.
 15. Gebruik story telling. Vertel meer over uw product. Geef bijvoorbeeld aan waar het product vandaan komt en hoe het gemaakt is. Dit geeft een extra boost aan het product.

Comments are closed.